Hatályba lépett a 2008. évi LX. törvény az olimpiai jelkép oltalmáról szóló, Nairobiban, 1981. szeptember 26-án elfogadott szerződés kihirdetéséről

Az Országgyűlés a 2008. október 20-i ülésnapján fogadta el a Nairobi Szerződés kihirdetéséről szóló 2008. évi LX. törvényt, amely 2008. október 31-én lépett hatályba. A Nairobi Szerződés kötelező hatályának elismerésével Magyarország kötelezettséget vállalt arra, hogy - a szerződésben meghatározott kivételekkel - elutasítja, illetve érvényteleníti a védjegyként történő lajstromozását, valamint megfelelő intézkedésekkel megtiltja a védjegyként vagy más megjelölésként kereskedelmi célból való használatát minden olyan megjelölésnek, amely a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Chartájában meghatározott olimpiai jelképből áll, vagy azt tartalmazza, kivéve, ha arra a Nemzetközi Olimpiai Bizottság engedélyt adott.
A törvény végrehajtásához szükséges intézkedésekről a sportpolitikáért felelős miniszter és a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke gondoskodik.

Továbblépve a szerződés hiteles angol nyelvű szövege és annak hivatalos magyar nyelvű fordítása PDF formátumban letölthető.

 

 

2008/11/06